Followers

Jun 26, 2011

Gambar Ajaib Di Mata Anda (^_^)

Posted by MohdHaz on 10:03 PM

cube korang perhatikan sendiri setiap gmbar-gambar nie semua...sngt unik dan menakjubkn...
mngkin ada di antara anda yg pernh tngok dan mngkin ada yg tidak...
so ape kata jom kite try tngok sama2 jom gambar2 nie semua dan cuba rasa apa yang seharusnya anda rasa..hehe =)
Lingkaran di atas sempurna.


Semua kotak sempurna bentuknya, tidak ada yang bengkok.


Percayalah, tidak ada bulatan / titik hitam di sudut-sudut kotak itu


Bagaimana sebuah tangga tidak ada turunnya?


Perhatikan titik hitam di tengah (Fokus selama beberapa saat). Lalu tarik kepala anda menjauh dari gambar. Anda akan melihat roda berputar.


Anda pasti melihat roda-roda berputar, betul??


Perhatikan titik hitam di tengah selama beberapa lama (Fokus hanya pada titik tersebut). Anda akan melihat bulatan warna lain akan menghilang.



Berapa jumlah orang di atas yang benar, 12 atau 13?
Hmm… Ajaib
Kenapa bende nie boleh terjadi ? mesti banyak yang bingung kan. fikir
Menurut green, nie semua terjadi kerana adanya pemutarbalikkan sesuatu fakta atau aturan daripada hal-hal di sekitarnya.  Ini yang membuatkan kita tak boleh membezakan mana yang benar atau yang salah.

Jadi, persepsi kita menentukan langkah kita seterusnya.
Kalau persepsi kita sudah negatif pada awalnya, maka seterusnya langkah yang kita ambil pasti cenderung negatif, cuba korang fikirkan dulu.. fikir
Kalau persepsi kita positif, maka tindakan kita seterusnya akan cenderung positif jgk la kan kenyit

5 comments:

ahahaha..best lah~ lame xteng0k pic2 yg cmnie~ last mase minggu sains n math kat sek dlu je~ huhu...win3k >_<

penin tgk lame2 :P tp best ! hakhak

bg senaman kat mata tgok gmbr nie..hehe! tp, pening pula jdnya..^^

@Eiza : hehe...yupzz2, bestt kn =)
@chuu : hehe...mkn penadol ok jgn pitam plk nnti..ahaha
@ inna : wahhh jgn smpai juling mata ina erk.. ;p

sakit mata plak tengok lama2.. hihii~ ^_^

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Search Site