Followers

Apr 25, 2011

Fina & Hazama Masuk AF9 Lepas Gugur Aida & Amir

Posted by MohdHaz on 12:44 AM

Aida
PETALING JAYA: Akademi Fantasia kesembilan (AF9) membuat kejutan apabila dua pelajar rancangan tersebut iaitu Aida dan Amir digugurkan dalam program itu untuk minggu ketiga.
Kedua-dua mereka digugurkan berdasarkan 50 peratus undian khidmat pesanan ringkas (SMS) daripada penonton sementara 50 peratus lagi adalah keputusan pihak juri.
Pengguguran itu dilakukan untuk membolehkan para pelajar lain menunjukkan prestasi masing-masing dalam AF9 yang dilihat semakin hilang taringnya.
Keputusan menggugurkan dua pelajar itu membolehkan dua ahli baru dibawa masuk iaitu bekas pelajar AF4 Hazama dan Fina.
Amir
Ia diumumkan oleh pengacara Aznil Nawawi setelah menerima keputusan tersebut daripada pengetua AF9, penyanyi Amy Search.
Amy sempat memberikan amaran kepada dua pelajar baru dan tujuh pelajar yang terselamat daripada penyingkiran agar bersungguh-sungguh menimba ilmu di AF9.
Mereka yang terselamat adalah Afif, Erul, Lena, Nera, Azri, Raqib dan Kay setelah Miza disingkirkan kerana mendapat peratusan terendah hasil 100 peratus undian SMS penonton.
"AF bukan tempat untuk bermain tetapi tempat terbaik untuk belajar...," ujarnya secara langsung di Astro Ria (saluran 104) dari Studio 1, Astro Bukit Jalil, Kuala Lumpur, Sabtu.
sumber : mstar.com.my

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Search Site