Followers

Feb 25, 2011

~ Soal Mulut & Hati ~ apedehal....

Posted by MohdHaz on 7:58 PM

Assalamualaikum dan salam sejahtera...


waaalaawehhh...dh agak lama tak update blog nie...
tgok dh de sarang labah2 dh dalam nie...siap ade 4 keturunan dh kot...apedehal...hehe


hmmm...post kali nie nk brbicara soal mulut dan hati...
apedehal mulut ngn hati bagai nie?


okk...senang jerr...cube lepas korang bangun tido kn...tak gosok gigi...then pgi sekolah/kuliah/keje bagai..
smpai jer kt tmpat yg korang sepatutnya smpai tue...korang dngan muka yg sangat suci lagi manis say 'GOOD MORNING' to everyones..ckp tue plak dekat2 dngn muka diowang...
korang rasa ape yg diorang buat lpas tue??
diorang bagi korang hadiah laa kannnnnnnnnnnnn........penampar 8 kali kiri kanan laju2...
hehe...tue kerana mulut...badan binasa la tue..betul tak ?


ok..selalu sgat kn..bila mana apa yg kita ckp pda orang tue lain sgt dngan apa yang ada dlm hati kita...




ye la...sbgai contoh...situasi cm nie :


Bicara Mulut :
" eh Senah, pe kejadahnye ko pakai tudung senget sebelah nie?? tpi mmng stylish la ko pakai cm tue " i loiiikkkkeeee...


Bicara Hati :
" choii sgt Senah nie pakai tudung gitue....dh mcm hantu kak limah dh aku tgok...kita bako jerr..kita bako!!!....dah la tue...tudng old fashion...geli bulu ketiak aku nie... euwwww!!


Senah pon menjawab


Bicara Mulut :
 "ye ker cik gayah?? ada mcm Nora Danish kan muka sy " ..


Bicara Hati: 
" celaka pnye Gayah...mcm aku tak tau ko perli aku ekk...ko pikir ko cantik sngt?? aku tgok perut babi hutan lagi comel dripada muka ko gayah..." siap ko..lpas nie..huh!




ok...faham tak? nampak kan...mcm tue la manusia...
selalunya mulut kata lain...hati kata lain...


so...moral of the story...jgn la jadi hipokrit weii....
just say honestly...ok..
then kene berani la tanggung risiko...ok...

2 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Search Site