Followers

Jun 6, 2011

Manshirat Naser Sebuah Kota Sampah

Posted by MohdHaz on 2:50 AM

green nak kongsi plak pasal kota sampah yang wujud kt dunia nie..Jika kota Guiyu terkenal sebagai e-waste city (kota sampah elektronik), kota Manshiyat naser di Mesir ini terkenal sebagai kota sampah sebenar (Garbage City). memng penuh smpah betul la bandar nie...hussshh.. ok jom layan antara gambar yang diambil  oleh Bas Princen ini yang menunjukkan bagaimana setiap sudut di kota ini "dimanfaatkan" sebagai tempat sampah.

http://discussion.socalskateparks.com/photopost/data/500/egypt_garbage_city.JPG



http://www.rafahtoday.org/newsphotos/07/april/22/gaza%20city.jpg


http://static.panoramio.com/photos/original/931569.jpg

http://static.panoramio.com/photos/original/7738844.jpg

http://www.guernicamag.com/incl/img/upl/2007/08/Egypt001.jpg

dri info yg green dapat, penduduk bandar nie mmng ramai...lpas tue ramai plak yng berkerja sbgai pengorek smpah..mksudnya diorng ni cri bende yng boleh dijual semula dripada sampah yg banyak bertimbun tue...huuu =)

nk tau lbih lanjut...ce try tanye en google yerr...hehe =)

4 comments:

duh..sgt kotor laa..

thnx sdi sggh ke blog abg ben tu ea..

soei lmbt,bercuti,blog pon cuti gak =)

thnx gak sudi fllow ea

takleh bayangkan kalo kene tinggal kat situ.. huhu.kotornye..

*daripada blogger hijau.. thanx sudi singgah blog...
happy berblogging..and dah follow ur blog back..

:)

http://thecahayabulan.blogspot.com/

kannn...cm ne la nk dok dlm keadaan timbunan smpai cm tue...euuww...

x sesuai nk idup kot.. =)

ok wlcme...rajin2 la singgh blog nie lgi yer..huuu ;p

uish..ade jugak kota yang macam ni kan??

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Search Site