Followers

Jun 21, 2011

Koleksi Teka Teki, Ada Berani ? Jawablah Hehe(^_^)

Posted by MohdHaz on 12:01 AM

hye..jom kali nie ape kata kite tngok sejauh mana pengetahuan korang mngenai teka-teki yg green nk tanye nie..


haaa..kalau korang dpt jwb...mmng powerr ar derr...hehe...

jwab dlm ruangn komen k..nnti green reply whether betul ker or kelauttttt sngt jwapan korang tue =)


1. Sekolah apakah yang tiada guru, murid, mahupun kakitangan?

2. Kenapa burung kalau di terbang dan bawak makanan pakai mulut?

3. Apa perbezaan lampu stadium ngan lampu bilik?

4. Banyak-banyak mi, mi apa yang boleh makan ngan ais?

5. Burung apakah yang paling penyayang?

6. Kalau seorang, sendiri tau. Kalau berdua, dua-dua sama tau. Bertiga, tiada siapa yang tau kecuali  orang yang buat. Kalau berempat, lagilah tak tau... apa dia?

7. Apa dia bila kecik dia itam, bila besar dia jadi putih?

8. Kenapa Penggali Kubur Gali Kubur Tak Pakai Selipar?

9. Masa dia hidup kita menyanyi, masa dia mati kita tepuk tangan..apa dia ?

10. Atas berbulu, bawah berbulu, kalau di bukak luas-luas merah, kalau disumbat berair. Apakah itu?

ok..cukup kot 10 dulu...haa sape terer leh la jwb yer...tak leh jwb semua...jwb satu pon jdi lah... =)





5 comments:

1. sekolah memandu
2. sebab burung tak ader tangan
3. lampu stadium buka time orang main. lampu bilik tutup time org maen.
4. milo
5. "love bird" (nama spesis burung)
6. kentut
7. ...
8. sebab dia gali pakai cangkul
9. api kat lilin kek hari jadi
10. kelopak mata


(no. 7 x dapat jawab.. hehehe... betul x? )

ala..taw no 1 ja... sekolah cuti

@ pha is : wahhh..hebat!! hehe... tpi syg jwpan anda untk NO 1, 2, 5 tue salah! cube lgi k =)

@cute rasberry : yeah!! anda btul..hehe :D

so, no.3 tu betul la..? aq hentam je tuh... hehehehe..
ok . cuba lagi
2. sbb burung tu tgh makan

@pha is : yupz no 3 tue btul..hehe =) bagus2 hentam2 pon btul..
jwpn no 2 : kalau burung tue bwk mknn pkai sayap, cm ne dia nk trbng ;p

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Search Site