Followers

Dec 3, 2010

~ Celaka Kau !! ~

Posted by MohdHaz on 3:19 AM

"celaka btul pmpuan gemuk tue....
dh la nk lnggr aku..lpas tue boleh nk marah-marah aku lak...mmng celaka btul la!!" menyumph seranah Si Eton coz marah kt pmpuan gemuk tak sedo diri tue...
"aku klau dpt budk celaka tue...mmng aku buat kukur kelapa dia pnye gigi tue nnti..." rase mmng tak puas hati btul Kamal ngn budak IT yg gigi besr cm kapak tue....


aku yakin, dialog2 ginie mmng kdg2 kita ckp kn time kita marah kt someone... hmm...tgok jer dua kes di atas...selalu kita sbut perkataan celaka dlm hidup kite..


mngkn marah masa memndu...tetibe ada orng msuk laluan kite...
tak pn marahkn pmpuan cina yg dok berborak dlm lift kuat2..mcm la lift tue mak tiri dia punye...


so, taukah kite sape celaka tue sebenrnye??


* CELAKA ialah orng yg melupakan dosa-dosa yg lalu atau lampau..sedangkan dosa-dosa itu masih lgi tersimpan disisi Allah swt di dalam catatan-Nya. 


*CELAKA adalah orng yg menyebut-nyebut kebaikannya yg dulu sedangkn dia tak tau apakah amalannya itu diterima atau tidak.


*CELAKA adalah orang yg melihat atau membandingkn orng diatasnya dlm urusan duniawi.


*CELAKA adlh orng yg melihat atau membndingkn orang dibawahnye dlm urusan akhirat.



jadi mari kita renung n fikirkn adakah 
kita trmsuk dlm orng yg CELAKA??

12 comments:

Bella mmg xsuke sbut perkataan tu..esh3..:)

hehe..bagus2...

mmng sgt dilarang pn dlm islm kn bella :p

minx2 la aku dijauhi ngan sifat2 CELAKA nii.. huhu..

ami : tak de la syg oii...

zwan : aminnn..hehe

sama2lah kita jauhi sifat celaka ni ye.. sesungguhnya Allah tidak suka..

betol tue ;) tak baek ouh ayat tuu.. hee ;p

azrin : yupz..same2 la kite yer...

arina : hehe..tpi rmai org yg amalknnye..

green hrap green terhndr gak..aminn

ho0oo @_@ bagus huu renung2kan dan selamat beramal :D

hmmmm.... bagus entri ni.
adalah lebih biak kita elak utk berada dlm golongan itu dan adalah lebih baik juga utk tidak kita sebutkan kepada org lain. banyakkan bersabar.

dayah : hehe..yupz...

pink : i tak marah pn..huhu

tuan penasihat : aminn.. :p

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Search Site