Followers

Nov 8, 2010

~ Tanya Pada Hati ~

Posted by MohdHaz on 3:02 AM

ingat tak salah satu lagu dlm filem Allahyarham Tan Sri P.Ramlee...
dalam filem Anakku Sazali...
dalam satu adegan tue dia ada nyanyi lagu nie waktu dia masih kecik....

tnya sama pokok...
apa sebab goyang...
nanti jawab pokok....
angin yang goncang.....
lalalalala....amboi feeling plak korang nyanyi erkk..hehe...

dan bila babak time besar dh...
diowng tukar nyanyi lagu tanya pda hati...



Tanya pda hati pernahkah merindu....
Ingat masa lena apa mimpimu....
Masa berjauhan apa nan dikenang....
Bila difahamkan itulah sayang......

emm...so klau ade sape2 yang dok tanye kt korang "syg rindu tak kt sya?"
n korang tak tau nk jwb pe...aku rase baik korang sms diowng lirik lagu nie...
mauuuu menusuk kalbu maaa wa ckp sama luu....haha...
ok...now jom aku bawak korang selami n jelajahi lirik lagu nie satu persatu k....

"Tanya pda hati pernahkan merindu"
dlm lirik nie sndiri ckp tanye pda hati...yg korang dok fenin2 nk pikir pe ke halnye??hehe..
orang kata hati tak pernh menipu, mulut yang selalu ckp bohong...kn?
so..tanye la pda pintu hati...ape kata die..
tnye die "apakah kite pernh merindu??"

"Ingat masa lena apa mimpimu"
knape lirik nie suh kite ingat masa lena??knape suh kite ingat ape mimpi kite??
LENA disini maksudnye tidur yg sgt lena la...
bak kata orang kalau gajah lalu pn ko tak sedar punyelah...huhu...
hnya kite tidur ngn lena..biasanye kita akn mimpi ngn orng yg kita rindu n sayang sgt....
setuju tak??aku selalu doh cm nie...hehe
tak tau la plak law ade yg mimpi kene kejar ngn zombie kampung pisang leh dpt tido ngn lena....
mau termengah2 bangun dri tidur terus g kejut rommate...haha..

"Masa berjauhan apa nan dikenang"
dh jdi adat kite nie lerrr...
klau dekat jerr msti aderr je yg tak kene...itu tak betul lah..ini tak betul la...
mulut busuk la..kentut busuk la..stokin busuk la...pala hangguk ko...hehe
tpi bila brjauhan tue gak yg dikonang2...ushhh2....

"Bila difahamkan itulah sayang"
jdi bila korang tido dok ingt kt dia....
bila mandi dok ingt kt dia...
even bila nk 'melepas' pn muka dia gak yg muncul bgi feeling...
maka fahamlah..itu namanye syg..n biasenye faham dtg brsama cinta...



waahhhh..huhu..leh jdi pakar cinta lak aku kn...
bila mood nk menulis ade...nie la koje aku...
hehe...enjoy my entry k...

8 comments:

stokin busuk tak kan dikenang..
sumpah !

hehe suke bace kat sini

hehe...tq2...
mane la tau kn..certain orng tue mmng cm tue la awk....kn? kn? haha...

tu mesti da kritikal tu..
ntah2 awk kot..

hehe kate orang

haha...
tak pn..sya SINGLE n Available la awk...
x de sape2 yg nk dikenang2 pn...haha...
sobbb3x...cedih la...

i think lagu ni menyeluruh bukan just untuk cinta among girls n boys but more than that..untuk family ..friends..hahahahaha

tapi lagu ni memang ada maksud yg mendalam lah..
pandai pilih lagu..:)

hehe...kan..kan...
betul tue...skop nye boleh luas sbenarnye...
brgntung pda yg mentafsir...huhu...

mmng sukeee kt lagu nie...^^,

uish, mmg bleh jadi dokter cinta~ hehe

btw, thanks visited and followed my blog~
do follow u back~ sori, lambat follow..

rajin2 r komen kat entry Shark~

hehe...tq2...
ur most welcome....
slalu gak jejalan kt blog awk...

ok..nnti kite komen2 kt sne erk...hehe

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Search Site